Vřesinské noviny

Spectaculum risus aneb Vřesinské divadlo smíchu?

Vážení spoluobčané a příznivci Ochotnického divadla ve Vřesině,

v loňském roce jsem přišla s nápadem uspořádat tři divadelní představení v jednom týdnu. Přeci jen postavit pódium z jednotlivých desek, ustavení konstrukce a zavěšení opony je několika hodinová práce pro celý soubor.

Divadelní představení Vražda Sexem, Kabaret Hrdobců a pohádka pro děti Tři prasátka si našly své diváky a já jsem si začala pohrávat s myšlenou uspořádání divadelního týdne s větším počtem účinkujících. Se členy souboru DiVOch, kteří mají chuť a dostatek času pracovat v organizačním týmu, jsme už začali.

Pokud nenastanou žádné komplikace, zahájíme týden zábavy ve Vřesině 16. 10. 2021 a ukončíme ho 23. 10. 2021. Pracovní název “Spectaculum risus aneb Vřesinské divadlo smíchu“ navrhl Ladislav Hubička a nám se líbí. Nejsme, ale ještě stoprocentně dohodnuti, zda se název nezmění. Pokud se chcete zapojit i vy na vymýšlení vhodného názvu, budeme rádi za vaše tipy. Piště nám přes facebook nebo na e-mail vresinskydivoch@seznam.cz.

A na co se můžete těšit v tomto týdnu zábavy?

  • Na účinkující z Vřesiny, spojené s kořeny vesnice a z blízkého okolí.
  • ŠAMU, se představí s komedií „Když se zhasne“.
  • Miniscéna bez pódia z.s., se představí s hrou „Návštěvy u pana Greena“.
  • Vilemína Ginsberkgová se představí ve dvou večerech. V komorním představení plném šansonu „Opilá Piaf“ ji bude doprovázet známý Ostravský klavírista Martin Jarošek. Druhé představení na vřesinských prknech, zakoupené díky podpory vedení obce, odehraje muzikál „Pivní pohádka“.
  • Děti potěší zábava formou pohádky v podání Milana Šťastného.
  • K umění patří tanec a v naší malé obci se schází ženy, které jsou i v důchodovém věku aktivní a my se můžeme těšit na jejich další tanec.
  • Ochotníci z Vřesiny budou reprízovat Vraždu sexem. (Mnoho z vás se chtělo přijít podívat v červnu nebo v září 2020, kdy jsme vystupovali naposledy, ale situace nebyla jednoduchá a strach z nemoci často zvítězil.)
  • Po celou dobu pro vás zajistíme pohoštění před i po představení.

Nové informace budeme zveřejňovat na facebookových stránkách a na webových stránkách divadla https://divadlovresina.cz/  Připravujeme brožurku, kterou vám doručíme koncem prázdnin do schránek nebo je najdete na obecním úřadě, v knihovně..

Všecko, co se stane jednou, už se nemusí stát nikdy. Ale všecko, co se stane dvakrát, určitě se stane i potřetí.
Věříme, že se týden plný umění, nadšení, radosti, úsměvu a setkání uskuteční, a že se stane v obci Vřesině tradicí.

předseda divadelního ochotnického spolku DiVOch

Zdeňka Bajgarová